PSDDude Photoshop Tutorials

Friday, April 17, 2009

FIGURE DRAWING (4th semester: final project)


"Male Figure #1"
2009 (mixed media on boxboard)


"Male Figure #2"
2009 (mixed media on boxboard)

18 comments:

  1. Bro Oren....
    saya nk buka satu blog baru...
    just utk hasil keje seni sy je....
    untuk permulaan nie sy nk buat crossover utuk semua watak2 ciptaan para kartunis tempatan....
    bleh x sy ambik salah satu watak ciptaan Bro Petai?...
    xpn Bro buat satu watak baru....pastu sy buat crossover....
    ok?....
    sy harap bro dpt terima idea sy nie...
    pape pn....
    jom layan komik tribute sy kt blog sy....
    SALAM KEAMANAN BUAT BRO OREN

    ReplyDelete
  2. halo...background atas nmpk lg best la...klu figure yg bwh...haha...bg aku la...

    ReplyDelete
  3. Azi$M@t_BaDU+ - macam mana nak sebut nama ko ni?

    aku rase tak salah untuk ko berbuat demikian sekirannya karya tersebut berbentuk tribute n non-profit.. jangan pulak ko langgar akta hakcipta ke ape nanti.. pandai-pandai la ko - aku tak reti sangat bab ni.. ko wajib meletakkan credit utk pencipta asal kerekter2 yang ko nak pakai tu.. lebih afdal kalau ko menghubungi diorang terlebih dahulu.. untuk aku punye, no hal.. ko pakai le memane kerekter pun.. untuk petai punye, ko kene tanye dia sendiri.. idea ko ni ok.. aku pun suke gak layan cross-over ni..

    SALAM BUAT-BUAT KAT KO

    Husin Othman - woi usin! aku tak kenal sape ko! baik ko masakkan megi kicap untuk aku skarang!

    ReplyDelete
  4. nampaknya ko dh naik ke satu level yg aku pun x tau apa namanya..mmg dasat!!

    ReplyDelete
  5. terima kasih rambai, kau membuatkan aku menjadi lebih bersemangat!

    ReplyDelete
  6. mekasih bro....
    sy buat nie skn sbb profit ke ape ken...
    sy buat nie sbb saje je nk kenang jasa2 kartunis tempatn y xtaw penat lelah demi mnghiburkn semua org....
    satu lg sbb sy buat nie....
    saje je nk cr 'pentas' utk semua org melihat kmampuan sy....
    pasal hak cipta tu jgn risau....
    sy akn bg credit bg setiap artwork y sy siapkn....
    pape pn mekasih sbb bg kbenarn....

    ReplyDelete
  7. artwork kau buat aku terkedu tanpa kata dude..

    ReplyDelete
  8. mr anas - fuh! nasib baik ade kibot kan.. heheh!

    ReplyDelete
  9. Very cool work, love the figure drawings especially figure #2, that hand is brilliantly rendered.

    ReplyDelete
  10. Ellis Nadler - thank you

    JafaBrit's Art - thanks for the comment! :)

    ReplyDelete
  11. FIGURE DRAWING (4th semester: final project)?
    huh? ko ni study lg ke? kat ne? dak fine art?? aku bekas student fine art uitm machang kelantan..

    ReplyDelete
  12. aku start balik from zero kat kuantan.. heheh! segan plak aku... umur dah banyak terlanjur ni..

    ReplyDelete
  13. kalau ko banyak terlanjur..aku pulak banyak terlunjur..hahahaha

    ReplyDelete
  14. terlunjur ke terjulur ke kalo da best tetap best! ko memang best! heheh!

    ReplyDelete
  15. ko ni....mcm2!seb bek xkne koyak gan pian work neh.aha.......huh!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...